На фона на викове оставка от редиците на Възраждане, премиерът Николай

...
На фона на викове оставка от редиците на Възраждане, премиерът Николай
Коментари Харесай

Денков: В момента няма за какво да искам оставката на енергийния министър

На фона на крясъци оставка от редиците на " Възраждане ", премиерът Николай Денков се обърна към депутатите, енергетиците и миньорите.

" Това, което чухме през днешния ден, съответстваше на това, което чаках - този диалог беше политизиран, беше изпълнен с доста лъжи и откровени неистини. За страдание този диалог беше допълнен и с откровени простащини. Затова се обръщам към част от вас по този метод. Срам ме е да повеждам подобен диалог на значима тематика по този метод ", обърна се Денков към част от народните представители.

Премиерът уточни, че настояването за съглашение е искане от протестиращите, които са желали съглашение от шест точки. Искането да се внесе в Народното събрание е още веднъж на протестиращите. Който е срещу него е против исканията на протестиращите, разяснява още той.

" С внасянето на териториалните проекти и Плана за възобновяване и резистентност се съблюдава точка две от съглашение ", съобщи министър-председателят.

" Понеже някои от депутатите тук желаят да излезем от Европейски Съюз, по тази причина считат, че не би трябвало да изпълняваме европейските регламенти. Те са с сан на закон и по тази причина би трябвало да бъдат извършва. За ваше страдание, българското население, в по-голямата си част, е проевропейско ", уточни той.

В коридорите Денков застана зад думите на министъра на енергетиката Румен Радев, че задачите от съглашението са мъчно изпълними, само че са вероятни.
Прочетете още
" Няма защо да му желая оставката. Това е индивидът, който би трябвало да свърши цялата работа в идващите няколко месеца ", уточни той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР